Siirry suoraan sisältöön

Kun hieronnan perustekniikat on hallussa, voi osaamista syventää SPINAL-jatkokoulutuksilla

XX

SPINAL – Urheiluhieronta – 24 h

Urheiluhieronta on erikoistunut hierontamuoto, joka on suunniteltu auttamaan urheilijoita saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ehkäisemään loukkaantumisia. Se keskittyy erityisesti lihasten hoitoon ja palauttamiseen.

Urheiluhieronta käyttää monia eri tekniikoita, kuten syväkudoshierontaa, fasciahierontaa  ja venytysharjoituksia. Hieronnassa käytetään usein myös lämpö- tai kylmähoitoa sekä sähköstimulaatiota. Urheiluhieronnan tavoitteena on rentouttaa lihaksia, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa.

Urheilijat hyötyvät urheiluhieronnasta monella tavalla. Hieronta auttaa vähentämään stressiä kehossa, mikä voi johtaa parempaan unenlaatuun ja nopeampaan palautumiseen harjoituksista tai kilpailuista. Lisäksi hieronta auttaa parantamaan nivelten liikkuvuutta ja estämään mahdollisia lihas,-nivelside- ja jännevammoja. Urheiluhieronta mielletään usein ns. kovemmaksi hieronnan muodoksi verrattuna klassiseen hierontaan. Tosiasiassa kaikki hieronta toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Hieronnan voimakkuutta säädellään aina asiakasta kuunnellen. Urheiluhieroja voi työskennellä urheiluseurojen, kuntokeskusten tai yksityishenkilöiden kanssa.

Urheiluhieronta on erittäin suosittu hierontamuoto, joka auttaa urheilijoita saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ehkäisemään loukkaantumisia. Hieronnan tavoitteena on rentouttaa lihaksia, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa. Urheiluhierojana toimiaksesi sinulla tulee olla suoritettuna koulutetun hierojan ammattitutkinto. Syvennytään seuraavaksi hieman urheiluhieroja koulutukseen.

Urheiluhierojakoulutus on koulutusohjelma, jossa perehdytään urheilijan lihashuoltoon valmennus- ja kilpailukauden aikana. Opiskellaan urheilijan lihashuollon hierontatekniikoita, joka valmentaa opiskelijan toimimaan urheiluhieronnan ammattilaisena.

Hinta 448,00 sis.alv

SPINAL – Purenta- ja hengityslihasten käsittely – 16 h

Purentahierontakoulutus on erikoistunut koulutus, joka keskittyy purentalihasten, hengityslihasten ja leukanivelen hoitoon. Koulutuksen tavoitteena on antaa terapeuteille tarvittavat taidot auttaa potilaita, joilla on hengitykseen liittyviä ongelmia, purentahäiriöitä tai kipuja leukanivelessä.

Mikäli opiskelijalla ei ole mitään aiempaa kokomusta hieronnasta, suosittelemme tällöin suorittamaan ensin Spinal- hieronnan peruskurssin (moduuli 1). Tällöin purentaelinkoulutuksesta saa paremman hyödyn ja ymmärryksen kokonaisvaltaisesta ihmiskehon toiminnasta.

Purentahierontakoulutus sisältää seuraavat osiot:

  1. Anatominen ja fysiologinen perusta: Koulutuksen alussa opiskelijat oppivat purentalihasten ja leukanivelen anatomian sekä niiden toiminnan. Tämän avulla he voivat ymmärtää paremmin, miten lihakset vaikuttavat toisiinsa ja kuinka ne voivat aiheuttaa kipua tai häiriöitä.
  2. Diagnostiikka: Opiskelijat oppivat tunnistamaan erilaisia ​​purentahäiriöitä ja arvioimaan potilaan tilannetta tutkimalla hänen oireitaan sekä suorittamalla fyysisiä testejä.
  3. Hoitomenetelmät: Koulutus sisältää monia erilaisia ​​hoitomenetelmiä, jotka auttavat lievittämään purentaherkkyyttä tai -kipua. Näitä voivat olla esimerkiksi manuaalinen terapia, lihastoimintaketjujen hoitaminen erilaisilla menetelmillä ja harjoitukset.
  4. Potilasohjaus: Terapeutit oppivat myös antamaan potilaille ohjeita purentahäiriöiden ehkäisemiseksi ja hallitsemiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi neuvoja purentalihasten rentouttamiseen tai oikeanlaisen purennan ylläpitämiseen.
  5. Koulutuksen jatkaminen: Purentahierontakoulutus ei ole vain yhden kurssin suorittamista, vaan se edellyttää jatkuvaa kouluttautumista ja päivitystä uusimpiin hoitomenetelmiin ja tutkimustuloksiin.

Hinta 330,00 sis.alv

SPINAL – Teippauskurssi (kinesioteippaus) – 8h

Kinesioteippauksen peruskoulutus keskittyy kinesioteippauksen perusteisiin ja tarjoaa opiskelijoille vankan perustan teippauksen käytössä. Tässä koulutuksessa opit tunnistamaan kinesioteipin perusominaisuudet ja harjoittelet sen käsittelyä.

Kurssi sopii kaikille manuaalisen terapian ammattilaisille, hierojille, urheilijoille, aktiivisille liikkujille, urheiluvalmentajille ja urheilevan nuoren vanhemmille. Koulutuksesta on hyötyä staattisen työn tekijöille, joissa työperäiset rasitusvammat ovat tavallisia.

Hinta 190,00 sis.alv

SPINAL- Fascia -koulutus

Fasciakoulutus on koulutusohjelma, joka keskittyy fascian anatomiaan, toimintaan ja sen merkitykseen kehon liikkuvuudessa ja hyvinvoinnissa.

Fascia on sidekudoksesta muodostuva verkosto, joka ympäröi ja tukee kehon rakenteita, kuten lihaksia, luita, niveliä ja sisäelimiä. Fasciakoulutuksessa opiskelijat saavat syvällistä tietoa faskiasta ja sen roolista kehossa. Tämän lisäksi oppivat fascian anatomin ja sen rakenteen eri kehon alueella. He saavat käsityksen fascian monimutkaisesta verkostosta ja sen vuorovaikutuksesta muiden kehon rakenteiden kanssa. Oppivat käsittelemään fasciaa ja niihin liittyviä lihastoimintaketjuja erilaisilla tekniikoilla.

Hinta 330,00  sis.alv