Urheiluhieronta

Opiskele Spinal Urheiluhierojaksi!

Mitä urheiluhieronta oikeastaan on?

Urheiluhieronta on erikoistunut hierontamuoto, joka on suunniteltu auttamaan urheilijoita saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ehkäisemään loukkaantumisia. Se keskittyy erityisesti lihasten hoitoon ja palauttamiseen.

Urheiluhieronta käyttää monia eri tekniikoita, kuten syväkudoshierontaa, fasciahierontaa  ja venytysharjoituksia. Hieronnassa käytetään usein myös lämpö- tai kylmähoitoa sekä sähköstimulaatiota. Urheiluhieronnan tavoitteena on rentouttaa lihaksia, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa.

Urheilijat hyötyvät urheiluhieronnasta monella tavalla. Hieronta auttaa vähentämään stressiä kehossa, mikä voi johtaa parempaan unenlaatuun ja nopeampaan palautumiseen harjoituksista tai kilpailuista. Lisäksi hieronta auttaa parantamaan nivelten liikkuvuutta ja estämään mahdollisia lihas,-nivelside- ja jännevammoja. Urheiluhieronta mielletään usein ns. kovemmaksi hieronnan muodoksi verrattuna klassiseen hierontaan. Tosiasiassa kaikki hieronta toteutetaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Hieronnan voimakkuutta säädellään aina asiakasta kuunnellen. Urheiluhieroja voi työskennellä urheiluseurojen, kuntokeskusten tai yksityishenkilöiden kanssa.

Urheiluhieronta on erittäin suosittu hierontamuoto, joka auttaa urheilijoita saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja ehkäisemään loukkaantumisia. Hieronnan tavoitteena on rentouttaa lihaksia, vähentää kipua ja parantaa verenkiertoa. Urheiluhierojana toimiaksesi sinulla tulee olla suoritettuna koulutetun hierojan ammattitutkinto. Syvennytään seuraavaksi hieman urheiluhieroja koulutukseen.

Urheiluhieronta koulutus – mitä sinun tulee tietää ennen kuin aloitat uran hierojana

Urheiluhieronta on erikoisala, joka vaatii erityisiä taitoja ja osaamista. Jos olet kiinnostunut urheiluhieronnasta ja haluat aloittaa uran hierojana, on tärkeää ymmärtää, mitä koulutusta tarvitaan ja millaisia ​​taitoja sinun tulisi kehittää .

Urheiluhierojan nimike ei ole Suomessa erikseen nimikesuojattu,kuten koulutetun hierojan nimike on. 

Ensimmäinen askel kohti urheiluhieronta koulutusta on selvittää, mikä koulutusohjelma sopii parhaiten tarpeisiisi. 

Hakeutuaksesi koulutukseen sinun ei tarvitse olla urheilija.

Urheiluhieronta koulutus sisältää anatomian ja fysiologian opintoja sekä käytännön harjoittelua hieronnan tekniikoissa. Lisäksi sinun tulisi oppia lihashuollon perusteet sekä vammojen hoito- ja ennaltaehkäisytekniikat.

Urheiluhieronta koulutus ei ole vain teoriaa – käytännön harjoittelu on myös erittäin tärkeää. Koulutusohjelman tulisi sisältää mahdollisuuden työskennellä urheilujoukkueiden tai yksittäisten urheilijoiden kanssa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden oppia käytännön taitoja ja saada arvokasta kokemusta.

Urheiluhieronta koulutuksen lisäksi on tärkeää kehittää muita taitoja, kuten kommunikointi- ja asiakaspalvelutaitoja. Urheiluhieronta vaatii tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat erittäin tärkeitä.

Lopuksi, muista, että urheiluhieronta on jatkuvaa oppimista. Vaikka saatkin koulutuksen ja sertifikaatin hierojana, sinun tulisi jatkaa opiskelua ja kehittymistä ammatissasi. Osallistuminen jatkokoulutukseen ja seminaareihin auttaa sinua pysymään ajan tasalla uusimmista tekniikoista ja hoitomuodoista.

Kiinnostuitko? 

ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen

Ota yhteyttä

Soittamalla se selviää!

Jos jokin asia jäi mietityttämään tai haluat lisätietoa niin älä epäröi soittaa meille. Paina alla olevaa nappulaa niin pääset juttusille!
Soita meille

Puh: +358442359977