HIERONTA

Opiskele Spinal Hierojaksi!

Mitä hierontakoulutus pitää sisällään?

Hieronta on yksi vanhimmista hoitomuodoista, joka on ollut käytössä jo tuhansia vuosia. Hieronnan avulla voidaan lievittää kipua, rentouttaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Hierontakoulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia hieronnan perusteet ja erilaiset tekniikat.

Hierontakoulutus pitää sisällään teoriaopintoja sekä käytännön harjoittelua. Teoriaopinnoissa opiskellaan ihmiskehon anatomiaa ja fysiologiaa, hieronta- ja terapiatekniikoita sekä asiakaspalvelua. Käytännön harjoittelussa opiskelijat pääsevät toteuttamaan oppimaansa käytännössä.

Hierontakoulutuksessa opiskellaan erilaisia hierontatekniikoita, kuten klassista hierontaa, urheiluhierontaa, lymfahierontaa ja triggerpistekäsittelyä. 

  • Klassinen hieronta on perinteinen hierontamuoto, jossa käsitellään kehon lihaksia pehmeillä otteilla.
  •  Urheiluhieronta puolestaan keskittyy urheilijoiden lihasjännitysten poistamiseen ja palautumisen nopeuttamiseen.
  • Lymfahieronnassa pyritään parantamaan imunestekiertoa kehossa. 
  • Triggerpistekäsittelyssä taas keskitytään tiettyihin kipupisteisiin, joita hierotaan voimakkaammin. 

Hierontakoulutuksessa opiskellaan myös erilaisia venytyksiä ja mobilisointeja, jotka auttavat lihaksia rentoutumaan.

Hierontakoulutus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään hierontaan. Opiskelijat oppivat myös asiakaspalvelua ja kommunikointia asiakkaiden kanssa. Hyvä vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on tärkeää, jotta hieronta olisi mahdollisimman tehokasta ja miellyttävää.

Hierontakoulutukseen voi hakea monilla eri taustoilla. Koulutukseen osallistuvat niin alanvaihtajat kuin urheiluhieronnasta kiinnostuneet henkilöt. Hierojaksi voi ryhtyä myös yrittäjänä tai työskennellä esimerkiksi kuntosalilla tai terveyskeskuksessa.

Hieronta on suosittu hoitomuoto, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen. Hierontakoulutus antaa hyvät valmiudet hierojaksi ryhtymiseen ja tarjoaa laajan kirjon erilaisia työmahdollisuuksia alalla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hierontakoulutus pitää sisällään ihmiskehon anatomian ja fysiologian opiskelua sekä käytännön harjoittelua erilaisten hieronta- ja terapiatekniikoiden parissa. Koulutus tarjoaa hyvät valmiudet hierojaksi ryhtymiseen ja mahdollistaa monipuoliset työmahdollisuudet alalla.

Kenelle hierontakoulutus sopii?

Hierontakoulutus sopii ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ihmiskehosta ja sen toiminnasta. Hierojana työskentelevän tulee ymmärtää anatomian ja fysiologian perusteet sekä osata soveltaa niitä käytännön työssään. Koulutukseen hakeutuvan tulisi myös olla kiinnostunut asiakkaiden kohtaamisesta ja heidän hyvinvoinnistaan.

Hierontakoulutus sopii myös henkilöille, jotka haluavat työskennellä terveydenhuollon alalla. Esimerkiksi fysioterapeutit ja naprapaatit voivat hyödyntää hierontataitojaan potilaidensa hoidossa. Hieronnan avulla voidaan esimerkiksi helpottaa lihasjännityksiä tai edistää vammojen paranemista.

Hyvinvointialalla hierontakoulutus on suosittu vaihtoehto esimerkiksi kosmetologeille tai personal trainereille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan. Hieronta on suosittu hoitomuoto, jota käytetään esimerkiksi rentoutumisen edistämiseen tai stressin lievittämiseen.

Hierontakoulutus sopii myös henkilöille, jotka haluavat työskennellä itsenäisinä yrittäjinä. Hierojana voi toimia esimerkiksi omassa hierontastudiossa tai liikkuvana hierojana asiakkaiden luona. Yrittäjänä toimiminen vaatii kuitenkin lisäksi yrittäjyystaitoja ja markkinointiosaamista.

Hierontakoulutus sopii siis monille eri ihmisryhmille, mutta se edellyttää sitoutumista opiskeluun ja jatkuvaa ammattitaidon kehittämistä. Hierojana työskentelevän tulee olla valmis kohtaamaan erilaisia asiakkaita ja heidän tarpeitaan sekä huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan fyysisesti kuormittavassa työssään.

Mitä hierontakoulutuksessa opetellaan?

Hierontakoulutuksessa opetellaan anatomian ja fysiologian perusteita, jotka hierojan täytyy ymmärtää. Anatomian ja fysiologian opiskelu vaatii aktiivista itsenäistä opiskelua.  Opiskelijat oppivat tunnistamaan ihmiskehon lihaksia, luustoa ja hermostoa sekä niiden toimintaa. Tämän lisäksi opiskelijat saavat tietoa erilaisista sairauksista ja vammoista, joiden hoitaminen vaatii erityistaitoja.

Hierontakoulutuksen keskeinen osa on erilaisten hierontatekniikoiden harjoittelu. Opiskelijat oppivat klassisen hieronnan tekniikoita, kuten sivelyjä, hankauksia, puserteluja ja taputteluja. Lisäksi he voivat opiskella esimerkiksi urheiluhierontaa tai faskiahierontaa.

Hieronnassa käytettävät apuvälineet ovat myös tärkeä osa koulutusta. Opiskelijoiden tulee oppia valitsemaan oikeanlaiset hierontaöljyt, -voiteet ja -geelit sekä hierontapöydän säädöt. Hierojan tulee myös osata käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten kuumakiviä tai hierontapalloja.

Hierontakoulutuksessa opiskellaan myös asiakaspalvelua ja kommunikointia. Hieroja kohtaa työssään monenlaisia ihmisiä, joten hyvät vuorovaikutustaidot ovat tärkeitä. Opiskelijat oppivat kuuntelemaan asiakkaiden tarpeita ja toiveita sekä antamaan heille ohjeita esimerkiksi lihasten venyttelyyn tai rentoutumiseen. 

Hieronta on suosittu hoitomuoto, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työllistyä alalla. Hierontakoulutus antaa hyvät valmiudet aloittaa ura hierojana ja auttaa kehittämään ammattitaitoa pitkälle tulevaisuuteen.

Kiinnostuitko? 

ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen

Ota yhteyttä

Soittamalla se selviää!

Jos jokin asia jäi mietityttämään tai haluat lisätietoa niin älä epäröi soittaa meille. Paina alla olevaa nappulaa niin pääset juttusille!
Soita meille

Puh: +358442359977