Jäsenkorjaus

Opiskele Spinal Jäsenkorjaajaksi!

Suomalainen (Spinal) jäsenkorjaus – perinteitä ja nykypäivää yhdistämässä

Suomalainen (Spinal) jäsenkorjaus on perinteinen hoitomuoto, joka on yhdistänyt vanhoja kansanparannusperinteitä ja nykyaikaisia tieteen saavutuksia. Jäsenkorjauksen juuret ovat syvällä suomalaisessa kulttuurissa, ja se on ollut käytössä jo satojen vuosien ajan.

Jäsenkorjaus perustuu ajatukseen siitä, että kehon eri osat ovat toisiinsa yhteydessä ja vaikuttavat toisiinsa. Kun kehon rakenteelliset virheet korjataan, myös kehon toiminta normalisoituu. Jäsenkorjauksessa keskitytään erityisesti selän ja niskan alueen hoitoon sekä lantion asennon korjaamiseen. Myös raajojen nivelten ongelmat huomioidaan.

Perinteisesti jäsenkorjaajana toimi henkilö, jolla oli vahva intuitio ja kokemusta kansanparannuksesta. Nykyään jäsenkorjauksen ammattilaisilla on usein terveydenhuollon koulutus taustallaan. Heidän työnsä perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja he käyttävät hoitomenetelmissään mm. fysioterapian tekniikoita.

Jäsenkorjaus tapahtuu manuaalisesti eli käsin tehtynä hierontana tai venytyksen avulla. Hoitojakso voi vaihdella muutamasta kerrasta useaan viikkoon, riippuen potilaan tilanteesta. Jäsenkorjaus sopii erityisesti henkilöille, joilla on selkä- tai niskakipuja, päänsärkyä tai muita tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja.

Suomalainen jäsenkorjaus on yksi monista hoitomuodoista, jotka ovat saaneet uutta suosiota viime vuosina. Ihmiset ovat alkaneet etsiä vaihtoehtoisia tapoja hoitaa kehoaan ja mieltään. Jäsenkorjauksen etuna on sen luonnollisuus ja turvallisuus – hoidossa ei käytetä lääkkeitä eikä leikkauksia.

Vaikka jäsenkorjauksen juuret ovat syvällä suomalaisessa kulttuurissa, se ei ole vain Suomen ilmiö. Hoitomuotoa harjoitetaan myös muissa Pohjoismaissa sekä esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa.

Suomalainen jäsenkorjaus on siis perinteitä ja nykypäivää yhdistämällä löytämään uutta suosiota ihmisten keskuudessa. Se tarjoaa luonnollisen vaihtoehdon tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon sekä mahdollisuuden rentoutua stressin keskellä.

Jäsenkorjaus – miten se eroaa muista hoitomuodoista?

Jäsenkorjauksen tavoitteena on löytää kehon virheasentoja ja korjata ne. Hoito perustuu siihen, että keho pyrkii aina itse korjaamaan virheasentojaan, mutta joskus tämä ei ole mahdollista ilman ulkopuolista apua. Jäsenkorjauksessa käytetään erilaisia tekniikoita, kuten mobilisaatiota, kevyttä manipulaatiota lihasvenytyksineen, jotka auttavat palauttamaan kehon normaalin toiminnan. 

Jäsenkorjauksen hyödyt ovat moninaiset. Se voi auttaa lievittämään kipuja ja jäykkyyttä sekä parantamaan liikkuvuutta. Lisäksi se voi auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja edistämään terveyttä yleisesti.

Vaikka jäsenkorjaus onkin manuaalinen hoitomuoto, se eroaa esimerkiksi hieronnasta siinä, että hieronnassa keskitytään usein pelkän lihaskireyden poistamiseen eikä niinkään kehon rakenteellisen tasapainon palauttamiseen. Joten vaikka hieronnasta voi olla hyötyä esimerkiksi lihaskireyden lievittämisessä, se ei välttämättä auta korjaamaan kehon virheasentoja.

Jäsenkorjauksen tekeminen vaatii erityiskoulutuksen saaneen ammattilaisen. Joten jos haluat kokeilla jäsenkorjausta, kannattaa etsiä pätevä ja koulutettu hoitaja.

Kaiken kaikkiaan jäsenkorjaus on tehokas hoitomuoto kehon rakenteellisen tasapainon palauttamiseen. Se eroaa monista muista hoitomuodoista siinä, että se keskittyy erityisesti lihasten ja nivelten toiminnan parantamiseen. Jos kärsit kivuista tai jäykkyydestä, kannattaa harkita jäsenkorjauksen kokeilemista.

Kenelle Spinal jäsenkorjauskoulutus sopii?

Spinal jäsenkorjauskoulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisen anatomian ja fysiologian ymmärtämisestä sekä haluavat auttaa muita ihmisiä.

Jokainen meistä kokee joskus kipuja tai epämukavuutta eri puolilla kehoa. Syynä voi olla esimerkiksi huono ryhti, liiallinen istuminen tai urheiluvamma. Jäsenkorjauskeinot voivat auttaa näissä tilanteissa, sillä ne keskittyvät kehon virheasentojen korjaamiseen ja lihasten rentouttamiseen.

Jäsenkorjauksen opiskelu vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta se tarjoaa myös palkintoja. Koulutuksen aikana opitaan tunnistamaan erilaisia kehon virheasentoja sekä niiden syitä että seurauksia. Opiskelijat oppivat myös tekemään manuaalista mobilisaatiota eli jäsenkorjauksia turvallisesti ja tehokkaasti.

Jäsenkorjauskoulutus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisen anatomian ja fysiologian ymmärtämisestä sekä haluavat auttaa muita ihmisiä. Koulutukseen osallistuvien joukossa on usein esimerkiksi hierojia, fysioterapeutteja, personal trainereita ja muita liikunta-alan ammattilaisia.

Jäsenkorjauksen opiskelu voi myös olla hyödyllistä niille, jotka haluavat hoitaa itseään tai läheisiään kotona. Jäsenkorjauksen perusteet voi oppia jo muutamassa päivässä lyhyillä kursseilla, mutta pidemmät koulutukset tarjoavat syvällisempää tietoa ja käytännön harjoittelua.

Jäsenkorjauksen opiskelu ei edellytä erityisiä pohjakoulutuksia tai aiempaa kokemusta manuaalisista hoitomenetelmistä. Kuitenkin terveydenhuollon ammattilaisille koulutus voi tarjota uusia työkaluja potilaiden hoidossa.

Mitä Spinal jäsenkorjauskoulutus sisältää?

Jäsenkorjaus on manuaalinen hoitomenetelmä, joka perustuu kehon rakenteellisen tasapainon palauttamiseen. Jäsenkorjaajat käyttävät erilaisia tekniikoita, kuten mobilisaatiota ja kevyttä manipulaatiota, lihasten venytystä sekä hierontaa. Jäsenkorjaus lukeutuu  pehmeisiin ja kivuttomiin hoitomuotoihin.

Jotta jäsenkorjaaja voi harjoittaa ammattiaan, hänen on suoritettava jäsenkorjauskoulutus. Koulutusohjelmat voivat vaihdella kestoltaan ja sisällöltään, mutta yleensä ne sisältävät seuraavat osa-alueet:

  1. Anatomiakurssi

Anatomian tunteminen on tärkeää jäsenkorjaajan työssä. Koulutuksessa opiskellaan ihmiskehon rakennetta ja toimintaa.

  1. Fysiologiakurssi

Fysiologia eli oppi elimistön toiminnoista on myös tärkeää tietoa jäsenkorjaajalle. Koulutuksessa opiskellaan muun muassa hermoston ja verenkierron toimintaa.

  1. Patologian kurssi

Patologia eli sairauksien oppi auttaa jäsenkorjaajaa ymmärtämään potilaansa tilannetta paremmin.

  1. Jäsenten anatomia- ja fysiologiakurssi

Tämän kurssin aikana opiskellaan syvällisesti ihmisen nivelten rakennetta ja toimintaa sekä lihasten merkitystä kehon toiminnassa.

  1. Nikamien ja nivelten mobilisaatio- ja  kevyet manipulaatiotekniikat

Nikamien ja nivelten mobilisaatio- ja kevyet manipulaatiotekniikat ovat jäsenkorjaajan tärkeimpiä työkaluja. Koulutuksessa opiskellaan erilaisia tekniikoita, joilla voidaan palauttaa kehon rakenteellinen tasapaino.

  1. Liikeharjoitukset

Liikeharjoitukset ovat tärkeitä potilaan kuntoutuksen kannalta. Jäsenkorjaajakoulutuksessa opiskellaan erilaisia liikeharjoituksia, jotka auttavat potilasta saavuttamaan paremman toimintakyvyn.

  1. Potilaan kohtaaminen

Potilaan kohtaaminen on tärkeää jäsenkorjaajan työssä. Koulutuksessa opiskellaan vuorovaikutustaitoja sekä asiakaspalvelua.

 

Kiinnostuitko? 

ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen ilmoittaudu seuraavaan koulutukseen

Ota yhteyttä

Soittamalla se selviää!

Jos jokin asia jäi mietityttämään tai haluat lisätietoa niin älä epäröi soittaa meille. Paina alla olevaa nappulaa niin pääset juttusille!
Soita meille

Puh: +358442359977